Flors a l'hort

Les flors de l'hort poden reduir els problemes de plagues i millorar la biodiversitat. A continuació, es mostren sis de les meves flors preferides per cultivar per a cultius de jardí sans.

M'encanten els pol·linitzadors i les flors molt maques. Fa molts anys que vaig començar a cultivar flors a tots els llits vegetals. Em va agradar la forma en què es veia i em vaig sentir feliç cultivant menjar per a mi i menjar per a les abelles i papallones. Tot i això, no preveia la possibilitat de portar l'hàbitat per a insectes beneficiosos fins als llocs on els necessitava.

Les marietes devoraven els àfids de la calèndula, mentre que la col el bròquil eren lliures de plagues. Les vespes bracònides beneficioses cobrien el morrisà bord i patrullaven les plantes de cultiu properes. Em vaig enganxar immediatament a aquesta pràctica d'integració.

Per què utilitzar les flors al jardí?

Molts experts animen els jardiners a plantar una vora de flors al voltant del perímetre del jardí. Ho faig, però també us animo a plantar les flors següents entre els conreus. Això pot atraure insectes beneficiosos directament a on els faci falta.

Això és així perquè al jardí de permacultura, aquesta pràctica integra diferents aspectes del jardí per tal de fer que l'ecosistema global sigui més biodivers, eficient i un manteniment baix. Aquesta integració augmenta la possibilitat que els insectes beneficiosos localitzin plagues en els seus cultius i mantinguin les coses en equilibri.

A més, no són només les plagues que hi poden ajudar. Les flors també ajuden a mantenir una ecologia saludable del jardí mantenint el sòl al seu lloc (menys erosió) i alimentant els organismes beneficiosos del sòl quan les arrels es retrocedeixen.

Com utilitzar les flors al jardí vegetal

Utilitzo flors anuals a l'hort. Tot i que moltes flors anuals es plantegen en els anys següents, cada any es poden sembrar de nou dins del jardí allà on tingui més sentit l'ordenació dels cultius d'aquest any.

Les fileres de flors es poden alternar amb fileres de verdures, o sembrar-ne cada parell de files. Espolseu llavors de flors a la primavera quan es planta la resta del jardí. Les flors que s'utilitzen d'aquesta manera es consideren una palla viva.

L'alternança de les flors i verdures depèn de moltes coses com ara la mida del llit, la selecció de cultius i els tipus de flors que trieu. L'alçada dels conreus i les flors, així com l'exposició al sol hi tenen un paper.

En un llit de jardí de 3 peus d'ample, hi ha normalment tres fileres de conreus. Aquests són alguns exemples per a un llit amb el costat llarg orientat al sud (hemisferi nord):

Exemple 1: Els tomàquets es conreen com la collita més alta d'un llit. Per fer-ho, planta tomàquets al costat nord del llit, amb flors d'alçada mitjana al mig, i un cultiu més curt, com les pastanagues, a la fila més meridional.

Exemple 2: L'enciam és el cultiu principal d'un llit. Planteu enciams a la fila mitjana, amb flors més curtes a la fila més meridional i un cultiu més alt o similar al darrere al costat nord, com els raves. O plantar flors més altes al darrere al costat nord, amb un cultiu de mida similar al seu costat al costat sud, com les cebes.

Les meves 6 flors preferides a l'hort

Tot i que hi ha força flors que poden beneficiar l'hort, les següents són les preferides perquè són anuals, cosa que significa que puc reordenar-les cada any per correspondre amb les collites que pretenc cultivar.

Aquestes seleccions també són especialment bones a:

atraure insectes beneficiosos

sostenint el sòl al seu lloc

Són comestibles i no són massa altes.

1. Calèndula (Calendula Officinalis)

La Calèndula podria ser la meva flor anual preferida per créixer a l'hort, però no ho digueu a les altres flors.

Aquesta herba anual amb una flor alegre, de color groc, semblant a margarides, pot créixer entre 18 i 24 polzades d'alçada. Produeix una saba enganxosa que atrapa plagues com els àfids i les mosques blanques, i les manté fora de cultius propers.


Atreu molts tipus de pol·linitzadors i insectes beneficiosos com les marietes, els sírfids i els encaixos verds que gaudeixen no només del nèctar de les flors, sinó també del bufet de les seves plagues preferides.

Calèndula fins i tot es pot conrear com un cultiu de coberta durant l'hivern per mantenir el sòl al seu lloc.

calèndula a l'hort

2. Rosella de Califòrnia (Eschscholzia californica)

Fa poc he plantat flors perennes al jardí de flors del jardí del davant, que van trigar un any a establir i desenvolupar flors. Mentrestant, vaig sembrar rosella de Califòrnia als espais buits del llit perquè ràpidament floreix.

Em van fascinar les arrels profundes d'aquesta planta que minen el terra argilós i la suavitzen, així com les flors grogues brillants que us diuen quan plourà tancant-se. (També es tanquen de nit).

El fullatge de cordó és el favorit dels insectes beneficiosos.

Per tots aquests motius, vaig començar a sembrar-lo al meu hort i vaig gaudir de la bellesa i la collita d'hortalisses saludables.

Creixerà fins a aproximadament 12 polzades.

rosella de califòrnia a l'hort

3. Camamilla alemanya (Matricaria chamomilla o Matricaria recutita)

Aquestes flors delicades com a botó amb el seu fullatge encaix atreuen pol·linitzadors i insectes beneficiosos.

Creix fins a unes 12 polzades, la camamilla és una planta pradera que té arrels profundes que drenen nutrients. Quan finalitzeu la temporada, talleu la planta per permetre que la matèria vegetal rica en nutrients fertilitzi el sòl.

camamilla a l'hort i permacultura

4. Coriandre (Coriandrum sativum)

Sembla que tothom té una opinió contundent sobre el gust d'aquesta herba, o bé l'estimes o l'odies.

Tant si us agrada com menjar coriandre, encara pot ser una herba útil al jardí. Això és degut al fet que el seu fort aroma repel·lirà les plagues.

Com a membre de la família de les pastanagues, les seves arrels arriben a la profunditat al sòl, afluixant-se a mesura que passa (servei de motocultor gratuït de la natura!). També com a membre de la família de les pastanagues, el fullatge de flors i cordons atrauen un gran nombre d'insectes beneficiosos.

Cilantre / coriandre creixerà fins a dos metres d'alçada. Tot i que es troba a l'extrem més elevat de les flors per a l'hort, trobo que el seu hàbit hàbil de creixement permet que la llum solar arribi a collites més curtes al seu voltant.

coriandre com a flor a l'hort

5. Nasturtium (Tropaeolum majus) caputxina, morritort d'Índies, herba llaguera

Nasturtium és una herba anual que té fulles i flors pebroses. Obtenint un aroma fort, repel·leix les plagues.

El seu hàbit dens i de baix creixement (12-18 polzades) el converteix en un excel·lent mantell viu, ja que cobreix el sòl que hi ha a sota dels conreus més alts, i alimenta el sòl en morir.

Les vistoses flors i el fullatge són un dels preferits en el paisatge comestible.

6. Els caps blancs, herba blanca, morrisà bord, salivetes del Bon Jesús, escopinada, escopina de Crist, escopinada del dimoni, escupinyada, herba de l'alacrà, herba pedrera, floreta de gos, llagrimetes, miramar, pixagossos, ravenissa borda, salivetes de monja, ravenellet o sempreenflor (Lobularia maritima L.)

El morrisà bord és una planta de baix creixement que es conrea popularment a les fronteres del paisatge. Té una aroma agradable.

Tot i que hi ha molts colors per triar, les flors blanques atrauen els insectes més beneficiosos. Mai he vist tants sírfids com quan he plantat morrisà bord al jardí!

És eficaç com un mulch o encoixinat viu perquè les seves arrels poc profundes mantenen el sòl al seu lloc.