Què és la permacultura?

La permacultura és un procés de disseny. Ajuda a dissenyar sistemes intel·ligents que satisfacin les necessitats humanes alhora que milloren la biodiversitat, redueixen el nostre impacte al planeta i creen un món més just per a tots nosaltres.

Gent arreu del món estan creant comunitats pròsperes amb permacultura.


La ciència de disseny ètica

Un sistema social i d'alimentació ètic i regeneratiu

Els valors principals de la permacultura són:

  • Cuidar de les persones (cuidar d'altres éssers vius)

  • Cuidar de l'entorn

  • Intercanvi just

cursos de permacultura en català
permacultura a catalunya

El món ha canviat. La majoria dels ciutadans de la Terra són ara conscients de la degradació de l'aigua, dels sòls, dels boscos i de la qualitat de l'aire, i que aquesta destrucció s'està accelerant. Ens coneixem.

Estem vivint en una època d'energia i d'aigua dolça màxima i en declivi i el futur no es veu agradable tret que ens movem creativament cap al futur, canviant les nostres actituds i estils de vida.

Tanmateix, no n'hi ha prou amb frenar la destrucció; hem de treballar per revertir tot això. La permacultura ens proporciona les habilitats i els coneixements per fer-ho de forma creativa i satisfactòria. Gran part de la permacultura és reparació.


Per als permaculturalistes, la sostenibilitat és l'objectiu mínim. Busquem que els nostres dissenys proveieixin les nostres necessitats però també crear un excedent que augmentarà la diversitat i la fertilitat dins dels nostres sistemes. Col·laborant amb la natura i els recursos renovables, com el sol i, si comencem a cuidar-la, la pluja, podem dissenyar sistemes que prosperin de manera que ens poden alimentar, aixoplugar-nos i reconfortar-nos, tot i que no només regenera, sinó que en realitat proporciona una millora sobre el mateix sistema.

Patrocinat per:

Traduccions Idiomatic patrocina permacultura.cat